1 Ocak 2012 Pazar

Koşuyolu , my love..

Gönderen Özge zaman: 22:36
Çocukluğum, en sevdiğim..

Daha kimsenin bilmediği zamanlarda yaşayıp da o ergen halimle nerede oturuyorsun sorusuna Koşuyolu diye cevap verdiğimde kimse bilmediği için üzülüşlerimi , keşke caddede falan otursaydık da orası neresi sorusunu duymasaydım yaa diye iç isyanlarımı hatırlıyorum da..

Bir de şimdiki Koşuyolu'nda yaşama özlemimi..

Her yer 15dk, bazen avrupa yakası daha yakın.
Capitol, yürüyerek gidilebilir, Anadolu yakasının ilk avmsi :)
Yeşili de var parkı da.
Evleri iki katlı, mis kokan cafeleri..

Daracık sokakları, köprüye trafiğe çıkmadan geçeriz burdan ya diyenlerin sıkışık trafiği.. Yarısı üsküdar yarısı kadıköy olan sevimli semtim.

Bayılıyorum Koşuyolu'na.

Annem ve kardeşim orda hala, onlara gidince utanmasam en çok Koşuyolu'nda olduğuma sevineceğim. Yılın ilk günü de gitmesem olmazdı tabiki..

Kahvaltı yapalım ama dışarıda yapalım dedik. Malum Koşuyolu'nda alternatif çok bu aralar, iş yerleri sağolsun, onlar açıldıkça cafeler de açıldıkça açıldı sanırım. Eskiden yaşlı teyze ve amcalarıyla yavaş yavaş yaşayan bir semtken artık İstanbul'un silip süpürdüğü, kendine kattığı semtlerden oldu, çalışıyor ve yaşıyor :)

Hep herkes gibi Ceviz Ağacı'na gitmeye yelteniyoruz ama sonra bir bakıyoruz kapısında sıra var ve tıklım tıkış, itiş kakış e o zaman haydi diyip karşısındaki Afzelia'ya gidiyoruz.

Kardeşim ve Ben , Ceviz Ağacı'nda

Bakmayın Ceviz Ağacı'ndan sonra tercih edildiğine, bir sonraki gidişimizde muhtemelen direkt oraya gideceğiz. Rahat, sakin, lezzetli ve uygun fiyatlı bir yer.

Bu ikinci ailecek gidişimiz işte Afzelia'ya. Bunlar da kanıtı :)




Yanında Kirpi de var gerçi, orası da çok güzel ama 3 kişi oturup da yayıla yayıla kahvaltı edip yığınla çay içip yedikçe yemeye kalksak iyi bir hesap ödeyebiliriz , gerek yok :p :))

Kahvaltı keyfi diye sınırsız çay içeren bir kahvaltı seçenekleri var, iki kişi gayet rahat yenebilir aklınızda olsun. Biz yanında geçen sefer omlet bu defa da sigara böreği aldık. Kahvaltı keyfi'nin içince ikisi de var aslında ama 3 kişi olduğumuzdan takviye olsun dedik.

Herşeyden öte Mutlu bir yer Koşuyolu, yolunuz düşerse beni hatırlayın.

Mutlu 2012'ler :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Welcome Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei